Nakenkake med frisk frukt
Kake
- 5 stk egg
- 150 g sukker
- 150 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
Fyll
- 2 pakker kremfløte
- 2 ss melis
- ca. 1 dl melk eller juice til dynking
- 8 ss jordbærsyltetøy
- 100 g friske jordbær
- 50 g grovhakkede pistasjnøtter
Pynt
Pynt med for eksempel 4 stk jordbær , pasjonsfrukt, blåbær, bringebær, urter eller spiselige blomster og pistasjenøtter
Slik gjør du
- Forvarm stekeovnen til 160 °C.
- Pisk egg og sukker til en luftig og stiv eggedosis, 6-8 minutter.
- Sikt mel og bakepulver over i bollen med eggedosis. Vend melet forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Bruk myke bevegelser og bland til det ikke lenger er melklumper i røren. Husk også å se etter melklumper i bunnen av bollen.
- Ha bakepapir i bunnen av en springform på 24 cm i diameter. Smør formen med smør.
- Hell røren i formen i et sikk sakk mønster, og stryk lett frem og tilbake med slikkepotten slik at overflaten blir jevn. Sett formen på nederste rille i ovnen og stek i ca. 40 minutter, til sukkerbrødet har hevet seg godt, er gyllent og gjennomstekt.
- La sukkerbrødet stå i formen et par minutter før det hvelves over på rist. Legg over et rent kjøkkenhåndkle og avkjøl sukkerbrødet.
- Pisk kremfløte stiv sammen med melis.
- Skjær et lite snitt vertikalt på sukkerbrødet. Når kakebunnen fylles og lagene legges oppå hverandre vil snittet være til hjelp for å få en jevn kake.
- Del sukkerbrødet i tre lag. Legg et av lagene på et fat og dynk det med litt melk.
- Smør på litt jordbærsyltetøy. Ha på krem, grovhakkede pistasjnøtter og jordbærbiter. Smør kremen ut i et jevnt lag, legg på et nytt sukkerbrødlag. Gjenta prosessen
- Smør tilslutt krem i et jevnt tynt lag rundt hele kaken med en kakepalett. Skrap forsiktig rundt kanten til slutt slik at den blir jevn og fin rundt det hele.
- Pynt kaken med friske bær, deilig frukt og hakket nøtter. Det er også lekkert med spiselige blomster på kaken.
Oppskrift og bilder fra Matprat.