Årets store fargetrender

Årets store fargetrender!
Fargekakene viser ulike fargekombinasjoner, der de største kakestykkene viser farger som gjør seg godt på store flater som vegg, tak og gulv. De mindre kakestykkene er gode farger til detaljer som møbler, karmer og andre interiørelementer. Sammen spiller fargene i rommet hverandre gode. Flere lag med farger gir dybde og variasjon til rommene, og gjør rommene behagelige å oppholde seg i.
Her er det malt med den dempede og varme gultonen, 5961 Solstøv, på veggene, mens taket er malt i den mørkere, 5959 Sennepsfrø.
Med deilige kontraster i ulike korall- og fersken-nyanser får du et friskt uttrykk, mens duse jordtoner roer ned uttrykket.
Den kjølige blåfargen, 5759 Harmoni, mykes opp av deilige tekstiler, lyst tre og ulike beige- og jordtoner. Uttrykket blir straks mer spennende med de små detaljene i klarblå. Det er kontrastene og de ulike nyansene som gjør rommet både behagelig og spennende.
Her er både taket og veggene malt i den lyse og diskrete grønntonen, 5733 Opal, mens bjelkene er malt i, 5962 Sølvgran, en dypere nyanse som understreker det grønne i rommet. De minste kakestykkene i fargekaken er benyttet til ulike detaljer.
Et lite tips er gi nytt liv til interiør du allerede har, en gammel kommode eller stol får forlenget liv med noen strøk maling. Her er bordet malt i gulfargen, 5965 Lys Dijon, mens veggene er malt i, 5733 Opal.
Farger er hverken skummelt eller så vanskelig som du tror, de fleste av oss vet intuitivt hvilke farger vi liker og ikke, vi må bare tørre å stole på magefølelsen. Men ønsker du hjelp og inspirasjon må du ta turen innom Obs Bygg, hvor denne trivelige gjengen står klare til å hjelpe deg, Ingrid Akselvoll, Marita Nordli og Tom Arne Sørvik. Med et bredt utvalg av maling fra ulike kvalitetsleverandører og mange års kompetanse innen maling og fargevalg er du sikret kyndig hjelp.

Fargeglede! Vi er straks på vei inn i et nytt tiår, og det som ser ut til å bli et fargerikt ett.

Vi har valgt tre fargeglade trender fra Butinox fargekart i denne artikkelen, og viser deg hvordan du kan bruke fargene hjemme hos deg selv.

Vi har virkelig tatt fargene inn i hjemmene våre igjen og har for lengst erstattet de hvite veggene med farger. Det er lov å leke seg med farger, og med så mange ulike fargetrender er det bare å velge med hjertet.

Finn din fargepalett

Ved hjelp av fargepaletter som går ton-i-ton får du et rolig og balansert fargeuttrykk i hjemmet ditt. Butinox har gjort det lettere for deg ved å sette sammen fine fargekombinasjoner i fargekaker. Slik ser du lettere hvilke farger som står godt sammen, og de er et fint verktøy å benytte når du skal fargesette hjemmet ditt.

Inspirerende gult

Gult er tilbake! Gult er en varm og stimulerende farge. Mangler du inspirasjon, omgi deg med gult. Et trendtips er å male taket i samme farge som veggene. Setter du gult sammen med varme, lyse jordfarger tones uttrykket ned, men gult gjør seg også godt sammen med de litt sterkere rødtonene.

Behagelig blått

Svalende blåtoner sammen med lune jordtoner, den nydelige kombinasjonen som blant annet passer veldig godt til soverommet. Ønsker du et behagelig soverom bør du gå for blått. Sett flere nyanser sammen, og gjerne noen elementer i en sterkere blåfarge. Ulike blånyanser sammen gir et behagelig og elegant uttrykk.

Beroligende grønn

Grønne nyanser er behagelige farger å omgi seg med og gir rom det er godt å leve i, enten du velger de lyse, dempede nyansene eller går for de mørkegrønne tonene. Grønn gir oss assosiasjoner til naturen og virker beroligende.

Tips!

Farger påvirkes av hverandre og av lyset i rommet. Er det dags- eller lampelys, er rommet nord- eller sørvendt? Hvilke andre farger har du på gulv og møbler? Det kan være lurt å teste fargene hjemme før du setter i gang å male store rom og flater. Kjøp en prøvemalingsboks, og om du ikke ønsker å teste direkte på veggen, mal en plate. Platen kan du enkelt flytte litt rundt i rommet, da ser du hvordan fargen forandrer seg med tanke på andre farger og lysforholdene. Sett den inntil møblene dine også, så ser du hvordan fargene passer sammen.