6 tips til hvordan du kan vanne blomstene i ferien

bievennlige blomster i potter
ansatt på mester grønn som viser frem palme
Få tropisk stemning hjemme! Cordyline kommer både i rød og grønn, og ser smashing ut på terrassen sammen med de andre sommerblomstene. Den trives godt ute på sommeren, og kan overvintre frostfritt. Den har det best der den får mye lys, og kan fint tørke lett opp mellom hver vanning. Gi den gjerne næring ca. hver 14. dag.

Fortvil ikke, det finnes gode råd som kan hjelpe deg å holde liv i blomstene selv om du er bortreist noen dager i sommer.

Selv om vi ikke får feriert i utlandet i sommer, så er det mange av oss som reiser bort noen dager. Felles for oss alle er at vi forlater blomstene våre hjemme alene, og når vi kommer tilbake har flere blomster visnet. Heldigvis har Mester Grønn noen gode råd for å holde liv i blomstene, selv om du ikke er hjemme.

Første bud er alltid å alliere seg med en nabo, venn eller familiemedlem, som kan se til plantene dine en til to ganger i uken. Men har du ingen som kan komme og se til plantene dine, finnes det andre muligheter.

6 tips for vanning av blomster

  1. Når du reiser bort noen dager er det viktig å plassere plantene slik at de ikke står i direkte sollys. Det kan gi sviskader og uttørring. Jo tynnere blader en plante har, jo større er behovet for vanning.
  2. Bruk Mester Grønns ferievanner. Den kan skrus på en brusflaske fylt med vann og settes på hodet oppi balkongkassen eller blomsterpotten.
  3. Sett plantene i en Grow-in selvvanningspotte - les mer om disse her.
  4. Plasser en tykk skive oasis i bunnen av potteskjuleren og fyll vann opp til overflaten av oasisen. Plasser plantene oppå.
  5. Legg godt fuktet avispapir eller håndkle i bunnen av badekaret eller oppvaskkummen, og sett plantene uten potteskjuler oppå.
  6. Sett plantene på fuktet avispapir ut i hagen i le og delvis skygge.
masse lilla stemorsblomster i drivhus